top of page

Makaron z indykiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami

  • Zdjęcie autora: Agata Mączyńska
    Agata Mączyńska
  • 8 sie 2023
  • 1 minut(y) czytania

Zaktualizowano: 29 sie 2023

Czas wykonania: 30 min | Liczba kcl: 614 |Stopień trudności: łatwy



Dietetyczny obiad
Fit Obiad



Makaron z indykiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami


Składniki


  • polędwiczki/pierś z indyka

  • makaron żytni

  • suszone pomidory (ze słoika w oleju)

  • szpinak liście

  • cebula

  • czosnek

  • nasiona słonecznika

  • masło klarowane/olej kokosowy

Sposob wykonania


1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Mięso kroimy w kostkę i przyprawiamy (np sól, pieprz)

2. Podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę lub piórka wedle uznania, następnie dodajemy indyka pokrojonego w kostkę - jak się zarumieni przyprawiamy solą i pieprzem.

3. Dodajemy Szpinak, dusimy pod przykrywką, jak będzie miękki dodajemy czosnek przeciśniety przez praskę, sól, pieprz.

4. Na koniec dodajemy pokrojone suszone pomidory, nasiona słonecznika i ugotowany makaron.


Mieszamy i gotowe!



Comments


Commenting on this post isn't available anymore. Contact the site owner for more info.

© 2024 By Aimartrenuje.pl

bottom of page