Makaron z indykiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami
- Agata Mączyńska
- 8 sie 2023
- 1 minut(y) czytania
Zaktualizowano: 29 sie 2023
Czas wykonania: 30 min | Liczba kcl: 614 |Stopień trudności: łatwy

Makaron z indykiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami
Składniki
polędwiczki/pierś z indyka
makaron żytni
suszone pomidory (ze słoika w oleju)
szpinak liście
cebula
czosnek
nasiona słonecznika
masło klarowane/olej kokosowy
Sposob wykonania
1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Mięso kroimy w kostkę i przyprawiamy (np sól, pieprz)
2. Podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę lub piórka wedle uznania, następnie dodajemy indyka pokrojonego w kostkę - jak się zarumieni przyprawiamy solą i pieprzem.
3. Dodajemy Szpinak, dusimy pod przykrywką, jak będzie miękki dodajemy czosnek przeciśniety przez praskę, sól, pieprz.
4. Na koniec dodajemy pokrojone suszone pomidory, nasiona słonecznika i ugotowany makaron.
Mieszamy i gotowe!
Comments