top of page

Szybkie curry z warzyw i tofu

  • Zdjęcie autora: Agata Mączyńska
    Agata Mączyńska
  • 14 lut 2024
  • 1 minut(y) czytania

Doskonałe, szybkie i dietetyczne danie.



Doskonałe, szybkie i dietetyczne curry z tofu.
Curry z t


Składniki:

  • Olej sojowy lub rzepakowy: 1 łyżka

  • Czerwona pasta curry: 1 łyżka

  • Mleko kokosowe: 100 ml (pół szklanki)

  • Bulion warzywny: 150 ml

  • Mrożona chińska mieszanka warzywna: 300 g

  • Tofu ziołowe lub naturalne: 100 g

  • Sos sojowy: 1,5 łyżki

  • Ryż biały: 1 torba

  • Sól jodowana, pieprz - według uznania


Sposób przygotowania:


Olej sojowy rozgrzać na patelni. Dodać pastę curry i mieszając, delikatnie podgrzewać. Wlać mleko kokosowe i bulion warzywny - mieszając, doprowadzić do wrzenia. Wrzucić mieszankę warzywną do gotującego się płynu i gotować przez 10 minut, aż warzywa staną się miękkie. Dodać kostki tofu i kontynuować podgrzewanie. Doprawić całość sosem sojowym i pieprzem. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.



Comentarios


Ya no es posible comentar esta entrada. Contacta al propietario del sitio para obtener más información.

© 2024 By Aimartrenuje.pl

bottom of page